Potravinářská technologie
Zpět na seznam témat
Mgr. Petr Borovička | 3.3.2010, 20:25 |
Dobrý večer, "strong flour" je "mouka na chleba s vysokým obsahem proteinů" ale nic kratšího jsem nenašel. PB | |
Ing. Renata Mánková, CSc. | 3.3.2010, 23:44 |
Pane kolego, zdá se mi, že jde o "mouku s vyšším/vysokým obsahem lepku", na rozdíl třeba od bezlepkové mouky (nejsem sice potravinář, ale ty proteiny jsou vlastně gluten, tedy lepek). | |
Mgr. Kateřina Brouk | 4.3.2010, 10:48 |
Myslím, že jde, jak již bylo napsáno, o vysokolepkovou mouku (u nás ji vyrábí například Ramill pod označením Pizza mouka - vyšší obsah lepku je skutečně vhodný např. při přípravě pizzového těsta či klasického taženého závinu). | |
Ing. Miroslav Horáček | 4.3.2010, 12:06 |
Vážení, vřele děkuji za rychlou a účinnou pomoc. S úctou M.H. |
|
Poptávání je snadné, zkuste to také! |
Chcete tu být také? |
Chcete tu být také? |
Chcete tu být také? |